Acasa Foto Familie Rosiile si bronzul . Un aliat de nadejde impotriva razelor solare! (20 poze)

Albumul foto Rosiile si bronzul . Un aliat de nadejde impotriva razelor solare!

Rosiile contin un nivel mare de betacaroten si licopen, un antioxidant care ajuta sistemul imunitar la mentinerea sanatatii pielii si tesuturilor, pe langa cantitatile uriase de vitamina C si alte minerale
(1 comentarii)
Licopenul protejeaza pielea de actiunea nefasta a ultravioletelor, reducand riscul arsurilor solare si implicit cancerului de piele.
(0 comentarii)
Rosiile au fost descoperite prin anul 1500 prin Mexic, insa atunci nu erau comestibile, oamenii folosindu-le ca planta de decor, mai tarziu italienii descoperindu-le savoarea, au inceput sa le foloseasca drept ingredient pentru sosuri
(0 comentarii)
Francezii le-au numit "pommes d'amour"- merele dragostei, germanii " merele paradisului" iar italienii pomodoro (mere de aur, pentru ca prima specie de rosii de aici era de culoare galbena)
(0 comentarii)
O singura rosie contine peste 50% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Contin de asemenea mult fosfor organic, sodiu, calciu, potasiu, magnesiu, acid oxalic si sulf.
(0 comentarii)
Salatele specifice zonei mediteraneene: cu multe rosii, ceapa, branza mozzarela si ulei de masline fac ca locuitorii sudului Europei, sa fie de cateva ori mai sanatosi decat cei care nu prea consuma asemenea salate.
(1 comentarii)
S-a demonstrat ca rosiile in combinatie cu uleiul de masline duc la o mai buna asimilare a licopenului, antioxidantul minune, alaturare mult mai sanatoasa decat daca am consuma rosia simpla, spre exemplu
(0 comentarii)
Totodata rosiile reduc presiunea sangelui si riscul de boli cardiovasculare.
(0 comentarii)
Din pacate nu toate rosiile contine mineralele de mai sus, rosiile crescute in sere si umflate diversi compusi chimici pentru cresterea lor cat mai rapida nu contin aproape deloc vitamina C si mineralele amintite
(0 comentarii)
Este foarte folosita in bucataria lumii, in prepararea sucului de tomate, ketchup-ului si in pasta de rosii si bulion
(0 comentarii)
Bulionul este chiar cu mult mai sanatos din punct de vedere al antioxidantilor decat rosia in sine cruda, chiar daca se pierd o anumita parte din substantele active, se castiga pe alta parte (antioxidantii)!
(0 comentarii)
Prin fierbere antioxidantii se inmultesc, de aceea e bine sa preparam bulion in casa, fara adaosuri de chimicale si conservanti.
(0 comentarii)
Tot rosia are un efect purificator asupra sangelui, combatand aciditatea gastrica si putrefactiile intestinale.
(1 comentarii)
cel mai mare producator de rosii din lume este China.
(0 comentarii)
Patlageaua verde
(0 comentarii)
Rosiile si bronzul . Un aliat de nadejde impotriva razelor solare! Rosii cherry
(0 comentarii)
Rosiile si bronzul . Un aliat de nadejde impotriva razelor solare! Sandvis delicios cu rosii, ulei de masline, busuioc si chifla crocanta .
(1 comentarii)
Rosiile si bronzul . Un aliat de nadejde impotriva razelor solare!
(0 comentarii)
Rosiile si bronzul . Un aliat de nadejde impotriva razelor solare! Supa de rosii
(1 comentarii)
Din punct de vedere botanic, rosia este o fructa, insa legal aceasta este o veritabila leguma
(0 comentarii)
Cere.ro